مطالب مرتبط با دروس علوم پایه شامل: آناتومی|فیزیولوژی|بافت شناسی|بیوشیمی|فارماکولوژی|باکتری شناسی|انگل شناسی|آسیب شناسی|ایمنی شناسی|ویروس شناسی و…

بهداشت و صنایع شیر

بهداشت و صنایع شیر

این بخش از کتاب پوشش دهنده 1 درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که 2 واحد درسی محسوب میشود:

  • بهداشت و صنایع شیر

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

پروتئین­ های سرمی شیر

خصوصیات کازئین

مزه آفتاب در شیر

هموژنیزاسیون در شیر

جدول بررسی ویتامین­ های موجود در انواع محصولات لبنی

جدول بررسی مقادیر ویتامین­ های موجود در شیر

انواع روش پاستوریزاسیون در شیر

رادوریزاسیون

آنزیم ­های موجود در شیر و خصوصیات آن

راه ­های شناسایی تقلبات در پاستوریزاسیون

گرفتن چربی شیر و افزودن آب و تغییرات در وزن مخصوص و نقطه انجماد

روش آزمایش CMI

پروتئین ­های شیر

کازئین مصرفی در پنیر سازی

آنزیم ­های منعقد کننده شیر

نکاتی از شیر مورداستفاده جهت پنیر سازی

باکتری­ های مفید در تولید ماست

مزایا و معایب استفاده از خامه ترش برای تولید کره

ارتباط سفتی و شلی کره به اسیدهای چرب

اسیدهای چرب شیر

کفیر و نحوه تولید آن

روش ­های ساخت شیر خشک

بررسی کیفیت شیر خشک تولیدی در 3 روش Freeze-Roller-Spray

عوارض وجود بقایای آنتی ­بیوتیکی در شیر

کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی

 کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی

این بخش از کتاب پوشش دهنده 1 درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که 4 واحد درسی محسوب میشود:

  • کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

عوامل درون گرای مؤثر بر رشد میکروب

عوامل برونگرای مؤثر بر رشد میکروب

نکاتی از pH مواد غذایی و تأثیر آن بر جمعیت باکتری­ ها

مقایسه میکروارگانیسم­ ها ازنظر میزان نیاز به مواد مغذی جهت رشد و تکثیر

طبقه ­بندی توکسین­ ها بر اساس مکانیسم عمل و ماهیت سموم میکروبی

باکتری­ های عامل مسمومیت غذایی

باکتری­ های عامل عفونت مواد غذایی

دوزهای عفونی انواع باکتری

باکتری یرسینیا و عوارض آن

تیپ­ های باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و نکات مقایسه ­ای

انواع بوتولیسم:

بوتولیسم در مواد غذایی

بوتولیسم زخم

بوتولیسم اطفال

خصوصیات باکتری کمپیلوباکتر ژژونای

سالمونلا و سروتیپ ­های آن ازنظر بیماری­زایی

باکتری شیگلا و عوارض آن

بررسی کامل تیپ­ های مختلف اشیرشیا کولای

استافیلوکوکوس اورئوس و آنزیم­ های تولیدی آن

استافیلوکوکوس اورئوس و عوارض آن

باسیلوس سرئوس و انواع فرم ­های آن

باسیلوس سرئوس و عوارض آن

مسمومیت با ویبریو پاراهمولیتیکوس و کلرا


میزان آب فعال موردنیاز میکروارگانیسم­ ها

بررسی آفلاتوکسین و 4 تیپ آن

مایکوتوکسین پاچولین

مایکوتوکسین زیرالنون

جدول جامع بررسی انواع واکنش­ های قهوه ­ای شدن

راه های کنترل فرآیند قهوه ای شدن

قندها ازنظر قدرت احیاکنندگی

واکنش میلارد و افراد دیابتی

سختی دائم و موقت آب

فساد روغن­ ها

موم

انواع آنتی‌اکسیدان ها (طبیعی، سنتتیک و…)

قندهای موجود در عسل

محاسبه اسیدیته عسل

انواع شیرین کننده ها

راداپرتیزاسیون – رادیسیداسیون – رادوریزاسیون

TDT – D value – Z value – F value

ماکروکجلدال و مراحل آن

مواد ازتِ فرار

عدد پراکسید

عدد ید

اندیس یدی

هیدروژناسیون

محیط­ های کشت مخصوص برای میکروارگانیسم ­ها

ماهی‌شناسی و تکثیر و پرورش ماهی

ماهی شناسی و تکثیر و پرورش ماهی

این بخش از کتاب پوشش دهنده 2 درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که 4 واحد درسی محسوب میشود:

  • ماهی شناسی
  • تکثیر و پرورش ماهی

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

دسته­ بندی ماهیان بر اساس اسکلت داخلی

طول کل، استاندارد، چگالی، پوزه، سر

ساختار عمومی پوست ماهیان

انواع فلس

تفاوت ماهی تازه و ماهی کهنه

انواع باله در ماهیان

موقعیت آناتومیکی باله ­های مختلف ماهیان

هموسرک و هتروسرک

آبشش و ساختمان آن­

خارهای آبششی

تفکیک جنسی ماهیان

دندان­ های حلقی

رژیم غذایی در ماهیان مختلف

بررسی طول دستگاه گوارش و معده در ماهیان مختلف

زوائد باب ­المعدی

جسمک استانیوس

ویژگی­ های محیط مناسب برای پرورش قزل ­آلا

دما و pH مناسب برای پرورش در ماهیان مختلف

روش­ های مهم در پرورش ماهی

رژیم غذایی در انواع کپور ماهیان

هماوری

شاخص قطبی شدن

رفع چسبندگی؛ انواع و روش­ های آن

روش ­های تکثیر مصنوعی در ماهیان

لقاح خشک – نیمه خشک و مرطوب

هورمون تراپی در کپور ماهیان

مراحل مختلف زندگی آزادماهیان

مروری جامع بر کپور ماهیان

بهداشت و پرورش و تغذیه طیور

بهداشت و پرورش و تغذیه طیور

این بخش از کتاب پوشش دهنده 2 درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که در مجموع 4 واحد درسی محسوب میشود:

  • بهداشت و پرورش طیور
  • تغذیه اختصاصی طیور

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

جدول جامع مواد اولیه تغذیه طیور و محدودیت­ های آن

سه مرحله دوره پرورش (پرورش نیمچه – پیش تولید و تولید)

اسیدهای چرب ضروری

نکاتی در ارتباط با Force molting

تغذیه در دوران تو لک بری اجباری

بیماری ­های رایج در طیور و زمان و نحوه­ تجویز واکسن

نکات حائز اهمیت در زمان مصرف واکسن به فرم آشامیدنی

درجه حرارت – رطوبت نسبی و فشار هوا در اماکن مختلف محیط پرورش طیور

فشار هوای منفی و مثبت

وزن تخم­ مرغ

اهمیت نور در پرورش طیور

مدت زمان نوردهی و شدت نور در سنین مختلف طیور

نوردهی متناوب

تنظیم درجه حرارت در زمان­ های مختلف پرورش

انواع آبخوری

انواع دانخوری

تفاوت­ های مکان­ های تغذیه در مرغ و خروس

کرچی؛ تعریف و نشانه ­های آن

دلایل نازک شدن پوسته تخم ­مرغ

جدول بررسی علت اختلالات رنگ زرده

خصوصیات مرغ­ های نژاد آمریکایی

برخی از ویژگی های پرندگان

چند نکته در ارتباط با پرندگان

بهداشت و پرورش و تغذیه دام

بهداشت و پرورش و تغذیه دام

این بخش از کتاب پوشش دهنده 3 درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که در مجموع 9 واحد درسی محسوب میشود:

  • بهداشت و پرورش دام
  • اصول تغذیه دام
  • تغذیه اختصاصی دام

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

مراحل پرورش گوساله از بدو تولد تا 3 روزگی

مراحل پرورش گوساله از 3 روزگی تا قطع شیر

مراحل پرورش گوساله قطع شیر شده تا 5 ماهگی

جدول بررسی سن گوساله و نوع تغذیه توصیه شده

میزان و زمان خورانیدن آغوز به گوساله تازه متولد شده

جدول بررسی انواع روش قطع شاخ و زمان انجام آن

خواص کلستروم

شرایط مناسب تلیسه­ ها برای تلقیح مصنوعی

علائم دوره فحلی

گوساله فری­مارتین

مراقبت­ های پس از زایش

دوره خشکی و روش ­های انجام آن

بررسی تغذیه گاوهای شیری در 5 مرحله

جدول بررسی نمره بدنی توصیه شده در تلیسه­ ها

انواع اسطبل گاوهای شیری و توضیحات آن

مزایا و معایب اسطبل ­های فری استال

تنش گرمایی و عوارض آن

رطوبت نسبی مناسب جایگاه نگهداری گوسفندان

اجزای اصلی دیواره سلولی گیاهان

بررسی انواع انرژی و توضیحات آن

جیره تولیدی و جیره نگهداری

اسیدهای چرب فرار و نشخوارکنندگان

روش­ های خشک کردن علوفه

جدول جامع علوفه تیره حبوبات و خصوصیات تغذیه ­ای آن ­ها

جدول جامع علوفه تیره گندمیان و خصوصیات تغذیه ­ای آن­ ها


عوامل مؤثر بر ارزش غذایی علوفه

انواع کاه و فرآورده ­های جانبی گیاهان دانه ­ای

بررسی علوفه ­ها ازنظر میزان ویتامین

مقایسه ترکیبات تشکیل دهنده کلستروم و شیر گاو

انواع سیلو

مسیر تخمیر در سیلو­ها

عوارض پائین بودن pH آب مصرفی در گاوداری ­ها

جدول جامع ترکیبات ضدعفونی کننده و خصوصیات آن­ ها

جدول جامع بیماری ­های مرتبط با تغذیه در دام

انواع نژاد و خصوصیات آن­ ها