بهداشت و پرورش و تغذیه دام
این بخش از کتاب پوشش دهنده 3 درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که در مجموع 9 واحد درسی محسوب میشود:
- بهداشت و پرورش دام
- اصول تغذیه دام
- تغذیه اختصاصی دام
خرید کتاب دانلود سوالات آزمونهای قبل بررسی دقیق آزمون
برخی از نکات و درسنامههای بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:
مراحل پرورش گوساله از بدو تولد تا 3 روزگی
مراحل پرورش گوساله از 3 روزگی تا قطع شیر
مراحل پرورش گوساله قطع شیر شده تا 5 ماهگی
جدول بررسی سن گوساله و نوع تغذیه توصیه شده
میزان و زمان خورانیدن آغوز به گوساله تازه متولد شده
جدول بررسی انواع روش قطع شاخ و زمان انجام آن
خواص کلستروم
شرایط مناسب تلیسه ها برای تلقیح مصنوعی
علائم دوره فحلی
گوساله فریمارتین
مراقبت های پس از زایش
دوره خشکی و روش های انجام آن
بررسی تغذیه گاوهای شیری در 5 مرحله
جدول بررسی نمره بدنی توصیه شده در تلیسه ها
انواع اسطبل گاوهای شیری و توضیحات آن
مزایا و معایب اسطبل های فری استال
تنش گرمایی و عوارض آن
رطوبت نسبی مناسب جایگاه نگهداری گوسفندان
اجزای اصلی دیواره سلولی گیاهان
بررسی انواع انرژی و توضیحات آن
جیره تولیدی و جیره نگهداری
اسیدهای چرب فرار و نشخوارکنندگان
روش های خشک کردن علوفه
جدول جامع علوفه تیره حبوبات و خصوصیات تغذیه ای آن ها
جدول جامع علوفه تیره گندمیان و خصوصیات تغذیه ای آن ها
عوامل مؤثر بر ارزش غذایی علوفه
انواع کاه و فرآورده های جانبی گیاهان دانه ای
بررسی علوفه ها ازنظر میزان ویتامین
مقایسه ترکیبات تشکیل دهنده کلستروم و شیر گاو
انواع سیلو
مسیر تخمیر در سیلوها
عوارض پائین بودن pH آب مصرفی در گاوداری ها
جدول جامع ترکیبات ضدعفونی کننده و خصوصیات آن ها
جدول جامع بیماری های مرتبط با تغذیه در دام
انواع نژاد و خصوصیات آن ها