بهداشت و پرورش و تغذیه دام

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۳ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که در مجموع ۹ واحد درسی محسوب میشود:

  • بهداشت و پرورش دام

  • اصول تغذیه دام

  • تغذیه اختصاصی دام

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

مراحل پرورش گوساله از بدو تولد تا ۳ روزگی

مراحل پرورش گوساله از ۳ روزگی تا قطع شیر

مراحل پرورش گوساله قطع شیر شده تا ۵ ماهگی

جدول بررسی سن گوساله و نوع تغذیه توصیه شده

میزان و زمان خورانیدن آغوز به گوساله تازه متولد شده

جدول بررسی انواع روش قطع شاخ و زمان انجام آن

خواص کلستروم

شرایط مناسب تلیسه­ ها برای تلقیح مصنوعی

علائم دوره فحلی

گوساله فری­مارتین

مراقبت­ های پس از زایش

دوره خشکی و روش ­های انجام آن

بررسی تغذیه گاوهای شیری در ۵ مرحله

جدول بررسی نمره بدنی توصیه شده در تلیسه­ ها

انواع اسطبل گاوهای شیری و توضیحات آن

مزایا و معایب اسطبل ­های فری استال

تنش گرمایی و عوارض آن

رطوبت نسبی مناسب جایگاه نگهداری گوسفندان

اجزای اصلی دیواره سلولی گیاهان

بررسی انواع انرژی و توضیحات آن

جیره تولیدی و جیره نگهداری

اسیدهای چرب فرار و نشخوارکنندگان

روش­ های خشک کردن علوفه

جدول جامع علوفه تیره حبوبات و خصوصیات تغذیه ­ای آن ­ها

جدول جامع علوفه تیره گندمیان و خصوصیات تغذیه ­ای آن­ ها

عوامل مؤثر بر ارزش غذایی علوفه

انواع کاه و فرآورده ­های جانبی گیاهان دانه ­ای

بررسی علوفه ­ها ازنظر میزان ویتامین

مقایسه ترکیبات تشکیل دهنده کلستروم و شیر گاو

انواع سیلو

مسیر تخمیر در سیلو­ها

عوارض پائین بودن pH آب مصرفی در گاوداری ­ها

جدول جامع ترکیبات ضدعفونی کننده و خصوصیات آن­ ها

جدول جامع بیماری ­های مرتبط با تغذیه در دام

انواع نژاد و خصوصیات آن­ ها