دانلود آزمون پیش درمانگاهی دامپزشکی اسفند 1400 و تطبیق سوالات + بررسی سطح آزمون
اولین نکتهای که در بررسی آزمون اسفند 1400 به نظر میامد، افزایش سطح سوالات تمامی دروس بود. حتی سوالات تکراری که همیشه در آزمون ها مطرح بود اینبار با مقداری تغییر در آزمون آورده شدند. این آزمون افرادی را که فقط گزینه حفظ کرده بودند و مطالعه تستی داشتند شدیداً دچار مشکل کرد.
سختترین دروس این آزمون آناتومی و آسیب شناسی بود. بخشی از سوالات این آزمون به حدی وارد نکات جزئی شده بود که هر دانشجویی با برخورد با آنها در ذهنش این مسئله شکل میگرفت که واقعا چه چیز را میخواهیم ثابت کنیم.
آیا دانشجو بعد از قبولی در آزمون و ورود به بخش درمانگاهی متوجه خواهد شد که دانستن پاسخ آن سوالات ریز و جزئی برایش مفید بوده و اکنون در سایر بخشهای تحصیل دارد از آنها استفاده میکند یا اینکه به این نتیجه میرسد که فقط مقداری نکته حفظ کرده که هیچ نقش و کمکی در سایر بخشهای تحصیلش نخواهد داشت.
بهطور مثال اگر در مبحث مهرههای کمر وارد مسائل جزئی تئوریک شویم ولی در آینده و کلاسهای عملی جراحی هیچ آموزشی از استفاده از این نکات جهت انجام جراحیها و انجام دادن حقیقی جراحی آنها روی کیس نداشته باشیم، آیا تلاشمان بیهوده نبوده؟
یا اگر جزئیترین نکات مرتبط با تومورها را از دانشجو انتظار داشته باشیم ولی در دوره درمانگاهی حتی یکبار روی کیس حقیقی، نمونه برداری از تومور و روشهای تشخیص و درمان آن تومور را آموزش ندهیم آیا تلاشمان بیهوده نبوده؟
ذکر این مسائل ایرادی ندارد بالاخره باید با دغدغههای ذهنی دانشجویان هم آشنا باشیم.
(برای سوالات آناتومی که یکی از 2 درس بسیار دشوار این آزمون بود: به کمک ویرایش قدیمی کتاب راهنمای جامع میتوانستید 4 سوال از آناتومی را پاسخ دهید که شامل: زوائد پستانی، سرخرگ ایلیاک خارجی، حفره تخمکگذاری و فیشیال توبر بود یعنی چیزی حدود 40 درصد سوالات)
برویم سایر دروس را بررسی کنیم:
چندین دوره بود که سوالات بخش ایمنی، باکتری و ویروس اکثراً تکراری طرح میشد ولی در این سری از آزمون با سوالات جدیدی روبرو شدیم و سطح آنها بین ساده تا متوسط بود (باکتری شناسی سادهتر و ویروسشناسی متوسط)
دروس کنترل کیفی، بهداشت و صنایع شیر، صنایع مواد غذایی، زبان تخصصی به نسبت سایر سوالات همین آزمون (نه آزمون قبل) سطح سادهتری داشتند. سوالات بخش بافت شناسی و قارچ شناسی هم با اینکه مطالب جزئی داشت ولی دارای سطح مناسبی بودند.
سوالات بخش فیزیولوژی، فارماکولوژی،انگل شناسی و بیوشیمی نیز 50-50 بودند. تعدادی سوال در سطح متوسط و تعدادی سوال در سطح دشوار و با تاکید بر نکات ریز.
در ارتباط با مبحث آناتومی توپوگرافیک، این مبحث که 2-3 سوال در آزمون دارد را با خواندن از روی متن نمیتوان حفظ کرد چراکه ساختارها را باید تجسم کنید و به نوعی روی لاشهها بررسی کرده باشید. آناتومی توپوگرافیک را بایستی از روی فیلمهای کلاسهای عملی آناتومی فراگرفت وگرنه فرم نوشتاری آن بدون بررسی روی لاشه فقط باعث گیج شدن شما خواهد شد. بهطور مثال این عبارت زیر از فرمهای نوشتاری مبحثی از آناتومی توپوگرافیک است:
بدنه سکوم بین قاعده و رأس قرار دارد و از سمت راست به قسمت میانی میرود و در پشت غضروف زایفوئید به ناحیه رأس ختم میشود. بنابراین رأس و قسمتی از بدنه سکوم در بین کولونها و در خط وسط، در کف حفره شکم قرار میگیرد و بدنه سکوم به وسیله چین صفاقی به کولون صعودی متصل میشود.
ما هنگام تایپ کردن این متن گیج شدیم چه برسد به اینکه آن را حفظ کنیم! آناتومی توپوگرافیک بایستی روی لاشه بررسی شود.
همچنین در این آزمون نیز 3 سوال نادرست وجود داشت که در پاسخنامه تستی منتشر شده گزینههای اشتباهی انتخاب شده بود.
در آزمون شهریور 1400 که سطح دشواری آزمون کمتر از این سری بود، در کمال ناباوری حدنصاب قبولی 38 اعلام شد که پائینترین مقدار در تاریخ آزمون پره انترنی بود! به طوری که خود دانشجویان هم تعجب کرده بودند!
حدنصاب قبولی برای این آزمون اسفند 1400 برابر با 36 اعلام شد. گرفتن این نمره کار سختی نیست و با مطالعه معمولی و نه حتی دقیق کتاب راهنمای جامع علوم پایه دامپزشکی میتوانستید نمره قبولی را کسب کنید. (اما با مطالعه کامل و دقیق کتاب راهنمای جامع تا نمره 67 در چنگ شما میبود!)
این فایل تطبیق، آخرین فایلی است که برمبنای ویرایش سوم کتاب راهنمای جامع نوشته میشود و بعد از گذشت 3 سال از عرضه آن برای همیشه چاپش متوقف شد و آن را بازنشسته کردیم! اکنون وقت آن رسیده که ویرایش جدید (4) کتاب را داشته باشیم که در 2 جلد عرضه خواهد شد.