راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی؛ مناسب برای آمادگی آزمون پیش درمانگاهی و دانشجویان علوم پایه به همراه درسنامه های جامع آموزشی و نمونه سوالات کشوری

پاسخگویی به آزمون پره انترنی شهریور ۹۶ به کمک کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی (چاپ اول)

فایل پی دی اف زیر حاوی بررسی سوالات آزمون پیش درمانگاهی شهریور ۹۶ است که به کمک کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی قابل پاسخگویی بوده است.

این فایل در مدت زمان بسیار کوتاه و باسرعت بالایی تولید شده و به همین دلیل ترتیب سوالات رعایت نشده است.

با کمک چاپ اول کتاب حدود ۶۳ تا ۶۶ سوال از آزمون شهریور ۹۶ را می‌شد پاسخ داد.

ممکن است بخواهید بدانید که سبک سوالات آزمون پیش درمانگاهی شهریور ۹۶ چه تفاوتی با آزمون بهمن ۹۵ داشته و روند تغییرات را مشاهده کنید. برای اینکار فایل پی دی اف زیر را برایتان تدارک دیده ایم:

تعداد سوالات هر درس در آزمون جامع دامپزشکی

فیزیک پزشکی

فیزیک پزشکی

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۱ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که ۱ واحد درسی محسوب میشود:

  • فیزیک پزشکی

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

ایزوتوپ – ایزومر – ایزوبار – ایزوتون

اشعه یونیزه کننده

بررسی طول موج پرتوها

رابطه طول موج با فرکانس و انرژی آن­ ها

طیف پیوسته اشعه ایکس

طیف گسسته اشعه ایکس

پدیده ترمزی

تیوپ مولد اشعه ایکس

انواع بافت و نحوه‌ی نمایش در فیلم رادیولوژی

سی تی اسکن و توضیحات آن

فرم­ های مختلف اولتراسونوگرافی

کاربردهای درمانی فراصوت

اثرهای گرمایی و غیر گرمایی امواج فراصوت

انواع برهم­ کنش بین فراصوت و بافت

ام آر آی و توضیحات آن

آستیگماتیسم – نزدیک بینی و دوربینی و روش­ های اصلاح آن

کاتاراکت و عوارض آن

پنج حالت اصلی برخورد یک فوتون اشعه ایکس با ماده

تابش فرابنفش و کاربرد آن

اثر پرتوهای یونیزه کننده بر دی ان ای

آمار حیاتی

آمار حیاتی

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۱ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که ۲ واحد درسی محسوب میشود:

  • آمار حیاتی

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

تعریف علم آمار – روش میدانی و تجربی

نما – میانه

میانگین – دامنه

واریانس – انحراف از معیار

تغییر در داده ­های آماری و نوع تغییر در میانگین

تغییر در داده­ های آماری و نوع تغییر در واریانس و انحراف معیار

ضریب تغییرات

ضریب همبستگی

انواع متغیر (کمی و کیفی)

انواع چارت آماری

تفاوت بین نمونه برداری و سرشماری

توزیع نرمال

عدد Z

درسنامه جامع فرض آماری – فرض تحقیقاتی و P Value

انواع آزمون ­های آماری

تی مستقل – تی زوج

آنالیز واریانس یک‌طرفه

ضریب همبستگی پیرسون

ضریب همبستگی اسپیرمن

مربع کای

آنالیز واریانس دوطرفه

ضریب همبستگی چندگانه

انواع آزمون T-student

احتمال رخداد یک پیشامد

فاکتور­های مؤثر پیشرفت ژنتیکی و فرمول آن

ژنتیک حیوانی

ژنتیک حیوانی

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۱ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که ۲ واحد درسی محسوب میشود:

  • ژنتیک حیوانی

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

تفاوت میتوز و میوز

تتراد

جور شدن مستقل ژن ­ها

کراسینگ ­اور

لقاح تصادفی

مراحل اووژنسیس

مراحل اسپرماتوژنسیس

تعاریف پرکاربرد در مبانی ژنتیک

قانون هاردی- واینبرگ

جفتگیری غیر تصادفی

آزمایش مندل

قانون اول و دوم مندل

الگوهای وراثتی که از قانون مندل پیروی نمی­کنند

غالبیت ناقص

هم ­توانی

پیوستگی ژن­ ها

صفات چنداللی

ژن­ های وابسته به جنس

پیوستگی ژن­ ها

مروری بر انواع مسائل ژنتیک

صنایع مواد غذایی

صنایع مواد غذایی با منشأ دامی، طیور و آبزیان

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۱ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که ۲ واحد درسی محسوب میشود:

  • صنایع مواد غذایی با منشأ دامی، طیور و آبزیان

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

ظرفیت نگهداری آب در گوشت و عوامل مؤثر بر آن

پروتئین­ های گوشت

چربی ­های گوشت

رنگدانه ­های مورداستفاده در تولید سوسیس و کالباس

صلابت نعشی

گوشت ­های نامطلوب PSE

گوشت­ های نامطلوب DFD

پدیده کوتاه شدن عضلات در لاشه

مراحل ۵ گانه تولید فرآورده­ های حرارت دیده شده

کاربرد نیتریت ­ها و نیترات­ ها در صنایع غذایی

نمک و فرآورده ­های گوشتی حرارت دیده شده

قارچ­ ها و تأثیر آن­ ها روی گوشت­ های نگهداری شده

تشخیص ماهی سالم از ماهی کهنه

اعمال پس از انجماد در ماهی

نمک سود کردن و مراحل آن

خواص نگهداری نمک

ضایعات در نگهداری ماهی شور

روش ­های افزایش مدت زمان نگه­داری ماهیان سرد

سودوموناس ­ها و فساد ماهی

بهداشت و صنایع شیر

بهداشت و صنایع شیر

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۱ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که ۲ واحد درسی محسوب میشود:

  • بهداشت و صنایع شیر

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

پروتئین­ های سرمی شیر

خصوصیات کازئین

مزه آفتاب در شیر

هموژنیزاسیون در شیر

جدول بررسی ویتامین­ های موجود در انواع محصولات لبنی

جدول بررسی مقادیر ویتامین­ های موجود در شیر

انواع روش پاستوریزاسیون در شیر

رادوریزاسیون

آنزیم ­های موجود در شیر و خصوصیات آن

راه ­های شناسایی تقلبات در پاستوریزاسیون

گرفتن چربی شیر و افزودن آب و تغییرات در وزن مخصوص و نقطه انجماد

روش آزمایش CMI

پروتئین ­های شیر

کازئین مصرفی در پنیر سازی

آنزیم ­های منعقد کننده شیر

نکاتی از شیر مورداستفاده جهت پنیر سازی

باکتری­ های مفید در تولید ماست

مزایا و معایب استفاده از خامه ترش برای تولید کره

ارتباط سفتی و شلی کره به اسیدهای چرب

اسیدهای چرب شیر

کفیر و نحوه تولید آن

روش ­های ساخت شیر خشک

بررسی کیفیت شیر خشک تولیدی در ۳ روش Freeze-Roller-Spray

عوارض وجود بقایای آنتی ­بیوتیکی در شیر

کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی

کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۱ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که ۴ واحد درسی محسوب میشود:

  • کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

عوامل درون گرای مؤثر بر رشد میکروب

عوامل برونگرای مؤثر بر رشد میکروب

نکاتی از pH مواد غذایی و تأثیر آن بر جمعیت باکتری­ ها

مقایسه میکروارگانیسم­ ها ازنظر میزان نیاز به مواد مغذی جهت رشد و تکثیر

طبقه ­بندی توکسین­ ها بر اساس مکانیسم عمل و ماهیت سموم میکروبی

باکتری­ های عامل مسمومیت غذایی

باکتری­ های عامل عفونت مواد غذایی

دوزهای عفونی انواع باکتری

باکتری یرسینیا و عوارض آن

تیپ­ های باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و نکات مقایسه ­ای

انواع بوتولیسم:

بوتولیسم در مواد غذایی

بوتولیسم زخم

بوتولیسم اطفال

خصوصیات باکتری کمپیلوباکتر ژژونای

سالمونلا و سروتیپ ­های آن ازنظر بیماری­زایی

باکتری شیگلا و عوارض آن

بررسی کامل تیپ­ های مختلف اشیرشیا کولای

استافیلوکوکوس اورئوس و آنزیم­ های تولیدی آن

استافیلوکوکوس اورئوس و عوارض آن

باسیلوس سرئوس و انواع فرم ­های آن

باسیلوس سرئوس و عوارض آن

مسمومیت با ویبریو پاراهمولیتیکوس و کلرا


میزان آب فعال موردنیاز میکروارگانیسم­ ها

بررسی آفلاتوکسین و ۴ تیپ آن

مایکوتوکسین پاچولین

مایکوتوکسین زیرالنون

جدول جامع بررسی انواع واکنش­ های قهوه ­ای شدن

راه های کنترل فرآیند قهوه ای شدن

قندها ازنظر قدرت احیاکنندگی

واکنش میلارد و افراد دیابتی

سختی دائم و موقت آب

فساد روغن­ ها

موم

انواع آنتی‌اکسیدان ها (طبیعی، سنتتیک و…)

قندهای موجود در عسل

محاسبه اسیدیته عسل

انواع شیرین کننده ها

راداپرتیزاسیون – رادیسیداسیون – رادوریزاسیون

TDT – D value – Z value – F value

ماکروکجلدال و مراحل آن

مواد ازتِ فرار

عدد پراکسید

عدد ید

اندیس یدی

هیدروژناسیون

محیط­ های کشت مخصوص برای میکروارگانیسم ­ها

ماهی‌شناسی و تکثیر و پرورش ماهی

ماهی شناسی و تکثیر و پرورش ماهی

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۲ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که ۴ واحد درسی محسوب میشود:

  • ماهی شناسی

  • تکثیر و پرورش ماهی

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

دسته­ بندی ماهیان بر اساس اسکلت داخلی

طول کل، استاندارد، چگالی، پوزه، سر

ساختار عمومی پوست ماهیان

انواع فلس

تفاوت ماهی تازه و ماهی کهنه

انواع باله در ماهیان

موقعیت آناتومیکی باله ­های مختلف ماهیان

هموسرک و هتروسرک

آبشش و ساختمان آن­

خارهای آبششی

تفکیک جنسی ماهیان

دندان­ های حلقی

رژیم غذایی در ماهیان مختلف

بررسی طول دستگاه گوارش و معده در ماهیان مختلف

زوائد باب ­المعدی

جسمک استانیوس

ویژگی­ های محیط مناسب برای پرورش قزل ­آلا

دما و pH مناسب برای پرورش در ماهیان مختلف

روش­ های مهم در پرورش ماهی

رژیم غذایی در انواع کپور ماهیان

هماوری

شاخص قطبی شدن

رفع چسبندگی؛ انواع و روش­ های آن

روش ­های تکثیر مصنوعی در ماهیان

لقاح خشک – نیمه خشک و مرطوب

هورمون تراپی در کپور ماهیان

مراحل مختلف زندگی آزادماهیان

مروری جامع بر کپور ماهیان

بهداشت و پرورش و تغذیه طیور

بهداشت و پرورش و تغذیه طیور

این بخش از کتاب پوشش دهنده ۲ درس از دروس علوم پایه دامپزشکی است که در مجموع ۴ واحد درسی محسوب میشود:

  • بهداشت و پرورش طیور

  • تغذیه اختصاصی طیور

برخی از نکات و درسنامه‌های بررسی شده در کتاب راهنمای جامع علوم پایه دکترای دامپزشکی:

جدول جامع مواد اولیه تغذیه طیور و محدودیت­ های آن

سه مرحله دوره پرورش (پرورش نیمچه – پیش تولید و تولید)

اسیدهای چرب ضروری

نکاتی در ارتباط با Force molting

تغذیه در دوران تو لک بری اجباری

بیماری ­های رایج در طیور و زمان و نحوه­ تجویز واکسن

نکات حائز اهمیت در زمان مصرف واکسن به فرم آشامیدنی

درجه حرارت – رطوبت نسبی و فشار هوا در اماکن مختلف محیط پرورش طیور

فشار هوای منفی و مثبت

وزن تخم­ مرغ

اهمیت نور در پرورش طیور

مدت زمان نوردهی و شدت نور در سنین مختلف طیور

نوردهی متناوب

تنظیم درجه حرارت در زمان­ های مختلف پرورش

انواع آبخوری

انواع دانخوری

تفاوت­ های مکان­ های تغذیه در مرغ و خروس

کرچی؛ تعریف و نشانه ­های آن

دلایل نازک شدن پوسته تخم ­مرغ

جدول بررسی علت اختلالات رنگ زرده

خصوصیات مرغ­ های نژاد آمریکایی

برخی از ویژگی های پرندگان

چند نکته در ارتباط با پرندگان